-
Ogólne informacje
Autentyczna posiadłosć z XII wieku, położona idealnie między Sieną, Florencją i Pizą, operuje dziś jako butikowy hotel luksusowej marki COMO oferujący najwyższej jakości usługi, wykwintne wino i toskańskie przysmaki wśród panoramicznych widoków na gaje oliwne i winnice.
-
Zakwaterowanie
Zamek oferuje 50 pokoi i apartamentów z dostępem do SPA, gwarantujących najbardziej wyrafinowany pobyt w Toskanii. Nowoczesne wnętrza zachowują jednocześnie urocze zabytkowe cechy budynku z kolekcją oryginalnych elementów, takich jak freski z XVIII wieku. Pokoje typu Deluxe i Superior to sypialnie pełne toksańskiego stylu i wzorów natury z widokiem na winiarnie Chianti. Szeroki wybór luksusowych apartamentów zadowoli nawet najbardziej wymagających Gości. Dwupoziomowy apartament na poddaszu w stylu loftowym, z sypilanią na antresoli czy Deluxe z marmurowym kominkiem lub dwupokojowy apartament z obszernym wspólnym tarasem to tylko niektóre z bajecznych przestrzeni oferowanych przez zamek. Dla koneserów wypoczynku na najwyższym poziomie hotel stworzył Royal Galway (90m2) z tarasem o powierzchni 50m2 i Presidential (210m2) - połączenie dwóch apartamentów z prywatnym salonem.
-
Restauracje
Menu restauracji La Torre inspirowane jest obfitością zbiorów każdego sezonu w Toskanii. Nagrodzone gwiazdką Michelin umiejętności szefa kuchni Giovanni Luca Di Pirro to gwarancja niezapomnianej kulinarnej podróży, oddającej hołd naturze, która wiosną rodzi zielone fasole i zioła, latem przysyła świeże homary i krewetki, a jesienią bogate smaki kasztanów i trufli. Wyobraź sobie stół w eleganckim ogrodzie na świeżym powietrzu, pastę ze świeżymi pomidorami i domowe wino - prostota toskańskiego stylu to La Taverna, otwarta przy basenie z widokiem na gaje oliwne i przytulną jadalnią na chłodniejsze dni. Pomiędzy dwoma restauracjami hotelowy bar zaprasza na aperitif, a wieczorem oferuje także gamę orzeźwiających koktajli i szampanów, aby godnie celebrować miniony dzień w słońcu.
-
Udogodnienia
Hotel oferuje dostęp do 25-metrowego basenu z urzekającym widokiem, klubu fitness, SPA i dwóch oświetlonych kortów tenisowych. Oprócz tego hotelowy Concierge z przyjemnością zorganizuje kursy golfowe w Ugolino - najstarszym klubie w Toskanii. Dla niezapomnianych wrażeń konsjerż pomaga w wynajęciu skuterów i fiatów 500 z przewodnikiem po okolicy, a także organizuje wycieczki helikopterem. Goście razem z dziećmi mogą wziąc udział w warsztatch kulinarnych pod okiem mistrzów (od 9 roku życia) oraz warsztatach tworzenia najlepszych włoskich lodów i kursach ceramiki. Warto też zwiedzić dziedzictwo lokalnego rękodzieła, a bardziej wymagający Goście mają okazję zaprojektować swoje własne buty, torebki i perfumy. XII-wieczne piwnice zamku czekają zaś na tych, którzy pragną odkrywać wysoko nagradzane etykiety win i najlepsze oliwy z oliwek.
Autentyczna posiadłosć z XII wieku, położona idealnie między Sieną, Florencją i Pizą, operuje dziś jako butikowy hotel luksusowej marki COMO oferujący najwyższej jakości usługi, wykwintne wino i toskańskie przysmaki wśród panoramicznych widoków na gaje oliwne i winnice.
Zamek oferuje 50 pokoi i apartamentów z dostępem do SPA, gwarantujących najbardziej wyrafinowany pobyt w Toskanii. Nowoczesne wnętrza zachowują jednocześnie urocze zabytkowe cechy budynku z kolekcją oryginalnych elementów, takich jak freski z XVIII wieku. Pokoje typu Deluxe i Superior to sypialnie pełne toksańskiego stylu i wzorów natury z widokiem na winiarnie Chianti. Szeroki wybór luksusowych apartamentów zadowoli nawet najbardziej wymagających Gości. Dwupoziomowy apartament na poddaszu w stylu loftowym, z sypilanią na antresoli czy Deluxe z marmurowym kominkiem lub dwupokojowy apartament z obszernym wspólnym tarasem to tylko niektóre z bajecznych przestrzeni oferowanych przez zamek. Dla koneserów wypoczynku na najwyższym poziomie hotel stworzył Royal Galway (90m2) z tarasem o powierzchni 50m2 i Presidential (210m2) - połączenie dwóch apartamentów z prywatnym salonem.
Menu restauracji La Torre inspirowane jest obfitością zbiorów każdego sezonu w Toskanii. Nagrodzone gwiazdką Michelin umiejętności szefa kuchni Giovanni Luca Di Pirro to gwarancja niezapomnianej kulinarnej podróży, oddającej hołd naturze, która wiosną rodzi zielone fasole i zioła, latem przysyła świeże homary i krewetki, a jesienią bogate smaki kasztanów i trufli. Wyobraź sobie stół w eleganckim ogrodzie na świeżym powietrzu, pastę ze świeżymi pomidorami i domowe wino - prostota toskańskiego stylu to La Taverna, otwarta przy basenie z widokiem na gaje oliwne i przytulną jadalnią na chłodniejsze dni. Pomiędzy dwoma restauracjami hotelowy bar zaprasza na aperitif, a wieczorem oferuje także gamę orzeźwiających koktajli i szampanów, aby godnie celebrować miniony dzień w słońcu.
Hotel oferuje dostęp do 25-metrowego basenu z urzekającym widokiem, klubu fitness, SPA i dwóch oświetlonych kortów tenisowych. Oprócz tego hotelowy Concierge z przyjemnością zorganizuje kursy golfowe w Ugolino - najstarszym klubie w Toskanii. Dla niezapomnianych wrażeń konsjerż pomaga w wynajęciu skuterów i fiatów 500 z przewodnikiem po okolicy, a także organizuje wycieczki helikopterem. Goście razem z dziećmi mogą wziąc udział w warsztatch kulinarnych pod okiem mistrzów (od 9 roku życia) oraz warsztatach tworzenia najlepszych włoskich lodów i kursach ceramiki. Warto też zwiedzić dziedzictwo lokalnego rękodzieła, a bardziej wymagający Goście mają okazję zaprojektować swoje własne buty, torebki i perfumy. XII-wieczne piwnice zamku czekają zaś na tych, którzy pragną odkrywać wysoko nagradzane etykiety win i najlepsze oliwy z oliwek.