-
Ogólne informacje
Miejsce, które kołysze wszystkie zmysły - rajskie laguny cieszą wzrok, śródziemnomorska flora kusi zapachami, modna muzyka zachwyca dźwiękiem, sport zapewnia adrenalinę, zabiegi koją zmęczenie, a szefowie kuchni podbijają nawet najbardziej wymagające podniebienia.
-
Zakwaterowanie
Hotel oferuje 193 przestronnych pokoi i apartamentów w budynku głównym z widokiem na okolicę lub zatokę oraz ekskluzywną willę. The Exclusive Villa oferuje 2 sypialnie, salon, jadalnię, garderobę, kuchnię, własny basen, prywatną łaźnię turecką i saunę i całodobową obsługę lokaja. Apartament Prezydencki typu duplex oferuje 1 sypialnię, jadalnię, salon oraz prywatne jacuzzi na spektakularnym tarasie i całodobową obsługę lokaja. W budynku głównym znajdują się rodzinne apartamenty typu Premier Suites, które mogą być połączone z innym pokojem. Goście wszystkich apartamentów i willi cieszą się dostępem do Club Lounge oraz Executive Beach Club.
-
Restauracje
Hotel posiada pięć restauracji z wyborem dań z karty oraz 7 elektryzujących salonów i barów. Śniadania serwowane są w formie dużego bufetu w położonej na 3 piętrze restauracji Terrace z widokiem na zatokę. Wśród kultowych knajp na uwagę zasługuje Nusr-Et, zaprojektowany przez Nusreta Gökçe, znanego również jako Salt Bae, tureckiego szefa kuchni i rzeźnika, współczesny steakhouse zapewnia niemal teatralne popisy przed podaniem. W słynnej japońskiej restauracji ZUMA potrawy są tworzone w trzech różnych koncepcjach - kuchnia główna, sushi oraz grill robata i oferują różnorodne tekstury i smaki. Równie kusząca jest tętniąca życiem Manos, czyli tawerna grecka zapewniająca szeroki wybór owoców morza i ryb w środku lub tuż przy wodzie. W siostrzanym hotelu czeka wyróżniona gwiazdką Michelin restauracja włoska. Naszym ulubionym barem jest La Guérite, gdzie na powierzchni 1000 m2, można odnaleźć rustykalny wystrój i poczuć modne wibracje przy fantastycznych występach DJ-a.
-
Udogodnienia
Hotel hipnotyzuje basenami (w tym basen kryty, basen bez krawędzi, basen witalności) z panoramicznymi widokami na morze oraz 5 zjawiskowymi plażami, do których dostęp zapewniają specjalne windy (fenicular), shuttle łodzią i transport meleksami. D-Maris Bay oferuje najlepsze zaplecze do uprawiania sportów wodnych w Turcji, w tym żeglarstwo, surfing, nurkowanie, narty wodne, SUP, wakeboarding, wycieczki kajakiem z przewodnikiem, a także wynajem hotelowych łodzi (jachty żaglowe i motorówka). Dostępne są boiska do piłki plażowej, nożnej, koszykówki i 3 korty tenisowe. Klub młodzieżowy z grami wideo i warsztatami czynny jest w godz. 09:00-12:00 oraz 14:00-18:00. Dostępne jest kolarstwo górskie i liczne sporty wodne, w tym korzystanie z kajaków, którymi można dostać się na położoną przed hotelem Rabbit Island, by karmić żyjące tam króliki. Hotel zaprasza rodziny z dziećmi w wieku od 6 lat wzwyż.
Miejsce, które kołysze wszystkie zmysły - rajskie laguny cieszą wzrok, śródziemnomorska flora kusi zapachami, modna muzyka zachwyca dźwiękiem, sport zapewnia adrenalinę, zabiegi koją zmęczenie, a szefowie kuchni podbijają nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Hotel oferuje 193 przestronnych pokoi i apartamentów w budynku głównym z widokiem na okolicę lub zatokę oraz ekskluzywną willę. The Exclusive Villa oferuje 2 sypialnie, salon, jadalnię, garderobę, kuchnię, własny basen, prywatną łaźnię turecką i saunę i całodobową obsługę lokaja. Apartament Prezydencki typu duplex oferuje 1 sypialnię, jadalnię, salon oraz prywatne jacuzzi na spektakularnym tarasie i całodobową obsługę lokaja. W budynku głównym znajdują się rodzinne apartamenty typu Premier Suites, które mogą być połączone z innym pokojem. Goście wszystkich apartamentów i willi cieszą się dostępem do Club Lounge oraz Executive Beach Club.
Hotel posiada pięć restauracji z wyborem dań z karty oraz 7 elektryzujących salonów i barów. Śniadania serwowane są w formie dużego bufetu w położonej na 3 piętrze restauracji Terrace z widokiem na zatokę. Wśród kultowych knajp na uwagę zasługuje Nusr-Et, zaprojektowany przez Nusreta Gökçe, znanego również jako Salt Bae, tureckiego szefa kuchni i rzeźnika, współczesny steakhouse zapewnia niemal teatralne popisy przed podaniem. W słynnej japońskiej restauracji ZUMA potrawy są tworzone w trzech różnych koncepcjach - kuchnia główna, sushi oraz grill robata i oferują różnorodne tekstury i smaki. Równie kusząca jest tętniąca życiem Manos, czyli tawerna grecka zapewniająca szeroki wybór owoców morza i ryb w środku lub tuż przy wodzie. W siostrzanym hotelu czeka wyróżniona gwiazdką Michelin restauracja włoska. Naszym ulubionym barem jest La Guérite, gdzie na powierzchni 1000 m2, można odnaleźć rustykalny wystrój i poczuć modne wibracje przy fantastycznych występach DJ-a.
Hotel hipnotyzuje basenami (w tym basen kryty, basen bez krawędzi, basen witalności) z panoramicznymi widokami na morze oraz 5 zjawiskowymi plażami, do których dostęp zapewniają specjalne windy (fenicular), shuttle łodzią i transport meleksami. D-Maris Bay oferuje najlepsze zaplecze do uprawiania sportów wodnych w Turcji, w tym żeglarstwo, surfing, nurkowanie, narty wodne, SUP, wakeboarding, wycieczki kajakiem z przewodnikiem, a także wynajem hotelowych łodzi (jachty żaglowe i motorówka). Dostępne są boiska do piłki plażowej, nożnej, koszykówki i 3 korty tenisowe. Klub młodzieżowy z grami wideo i warsztatami czynny jest w godz. 09:00-12:00 oraz 14:00-18:00. Dostępne jest kolarstwo górskie i liczne sporty wodne, w tym korzystanie z kajaków, którymi można dostać się na położoną przed hotelem Rabbit Island, by karmić żyjące tam króliki. Hotel zaprasza rodziny z dziećmi w wieku od 6 lat wzwyż.