-
Ogólne informacje
Ta niewielka, bardzo zielona wyspa na Oceanie Indyjskim to raj dla podróżników, którzy pragną zbliżyć się do dziewiczej natury, poznać żółwie, rekiny rafowe i płaszczki, oraz zaangażować się w ochronę przyrody, jednocześnie ciesząc się luksusem, który oferuje marka Waldorf Astoria.
-
Zakwaterowanie
Na zachodniej i południowej stronie wyspy znajduje się 50 willi z widokiem na morze, oferujących od jednej do trzech sypialni, a także luksusową King Deluxe Villa z pięcioma sypialniami i przestronnym ogrodem. Wnętrza willi emanują nowoczesną, stonowaną elegancją, z drewnianymi podłogami, poduszkami w motywy palmowe oraz łazienkami w odcieniach ziemi z białymi wolnostojącymi wannami i kafelkami w kropki na podłodze. Wszystkie budynki zostały umieszczone z dala od plaży, aby zapewnić żółwiom swobodę poruszania się i składania jaj. Niektóre wille mają gniazda żółwi tuż obok (są one oznaczone), co daje Gościom możliwość obserwowania tych fascynujących zwierząt.
-
Restauracje
Dla Gości wyspy dostępne są 2 bary i 3 restauracje, opcjonalnie ekskluzywny pakiet All Inclusive. Maison des Epices to popularna restauracja serwująca menu kreolsko-łacińskie fusion w stylowych wnętrzach retro, gdzie dominują rattanowe krzesła, wysokie wentylatory sufitowe oraz egzotyczne rośliny. W restauracji Moulin, szefowa kuchni Jane-Therese Mulry łączy swoje kulinarne podejście "od gleby do duszy", wykorzystując produkty z ogrodu do stworzenia menu opartego głównie na roślinach. La Perle w ciągu dnia serwuje dania śródziemnomorskie na tarasie przy basenie. Wszystkie restauracje oferują możliwość dostosowania dań do indywidualnych preferencji. Bar Lalin, co po kreolsku oznacza "księżyc", zaprasza na drinki o zachodzie słońca, oferując piękny widok na ocean, natomiast bar Torti przy basenie słynie z bogatej selekcji 37 rodzajów ginu. Na zacisznej Peacock Terrace, inspirowanej Paryżem, Goście mogą delektować się szerokim wyborem naparów ziołowych i wypieków.
-
Udogodnienia
Intymną wysepką można okrążyć w zaledwie godzinę. Personel zapewnia transport golf-carami, ale można też wybrać się na przejażdżkę stylowymi białymi rowerami, które stacjonują przy każdej willi. Hotel oferuje wiele atrakcji, w tym lekcje kreolskiego gotowania i rzeźbienia w glinie z Gerhardem Buckholzem, znanym austriackim artystą. Dostępne są również zajęcia z kitesurfingu, wędkarstwa muchowego, nurkowania, przejażdżki katamaranem, tenis, padel, siłownia oraz spacery po rafie z przewodnikiem. Spa oferuje zabiegi z użyciem produktów Nourish By Nature oraz Voya, łaźnię turecką, basen z hydromasażem, basen bez krawędzi, salony fryzjerskie, pedicure i manicure oraz saunę ze ścianami z himalajskiej różowej soli. To wspaniałe miejsce dla dzieci z klubami i udogodnieniami zapewniającymi rozrywkę i edukację. Rafa wokół wyspy jest płytka (około 1,2 metra w wielu miejscach) i bezpieczna, co sprawia, że pływanie i nurkowanie z rurką są przyjemne i bezpieczne.
Ta niewielka, bardzo zielona wyspa na Oceanie Indyjskim to raj dla podróżników, którzy pragną zbliżyć się do dziewiczej natury, poznać żółwie, rekiny rafowe i płaszczki, oraz zaangażować się w ochronę przyrody, jednocześnie ciesząc się luksusem, który oferuje marka Waldorf Astoria.
Na zachodniej i południowej stronie wyspy znajduje się 50 willi z widokiem na morze, oferujących od jednej do trzech sypialni, a także luksusową King Deluxe Villa z pięcioma sypialniami i przestronnym ogrodem. Wnętrza willi emanują nowoczesną, stonowaną elegancją, z drewnianymi podłogami, poduszkami w motywy palmowe oraz łazienkami w odcieniach ziemi z białymi wolnostojącymi wannami i kafelkami w kropki na podłodze. Wszystkie budynki zostały umieszczone z dala od plaży, aby zapewnić żółwiom swobodę poruszania się i składania jaj. Niektóre wille mają gniazda żółwi tuż obok (są one oznaczone), co daje Gościom możliwość obserwowania tych fascynujących zwierząt.
Dla Gości wyspy dostępne są 2 bary i 3 restauracje, opcjonalnie ekskluzywny pakiet All Inclusive. Maison des Epices to popularna restauracja serwująca menu kreolsko-łacińskie fusion w stylowych wnętrzach retro, gdzie dominują rattanowe krzesła, wysokie wentylatory sufitowe oraz egzotyczne rośliny. W restauracji Moulin, szefowa kuchni Jane-Therese Mulry łączy swoje kulinarne podejście "od gleby do duszy", wykorzystując produkty z ogrodu do stworzenia menu opartego głównie na roślinach. La Perle w ciągu dnia serwuje dania śródziemnomorskie na tarasie przy basenie. Wszystkie restauracje oferują możliwość dostosowania dań do indywidualnych preferencji. Bar Lalin, co po kreolsku oznacza "księżyc", zaprasza na drinki o zachodzie słońca, oferując piękny widok na ocean, natomiast bar Torti przy basenie słynie z bogatej selekcji 37 rodzajów ginu. Na zacisznej Peacock Terrace, inspirowanej Paryżem, Goście mogą delektować się szerokim wyborem naparów ziołowych i wypieków.
Intymną wysepką można okrążyć w zaledwie godzinę. Personel zapewnia transport golf-carami, ale można też wybrać się na przejażdżkę stylowymi białymi rowerami, które stacjonują przy każdej willi. Hotel oferuje wiele atrakcji, w tym lekcje kreolskiego gotowania i rzeźbienia w glinie z Gerhardem Buckholzem, znanym austriackim artystą. Dostępne są również zajęcia z kitesurfingu, wędkarstwa muchowego, nurkowania, przejażdżki katamaranem, tenis, padel, siłownia oraz spacery po rafie z przewodnikiem. Spa oferuje zabiegi z użyciem produktów Nourish By Nature oraz Voya, łaźnię turecką, basen z hydromasażem, basen bez krawędzi, salony fryzjerskie, pedicure i manicure oraz saunę ze ścianami z himalajskiej różowej soli. To wspaniałe miejsce dla dzieci z klubami i udogodnieniami zapewniającymi rozrywkę i edukację. Rafa wokół wyspy jest płytka (około 1,2 metra w wielu miejscach) i bezpieczna, co sprawia, że pływanie i nurkowanie z rurką są przyjemne i bezpieczne.