-
Ogólne informacje
Na prywatnej wyspie nie słychać nic poza kołyszącym zmysły śpiewem ptaków, bryzą znad oceanu i szumem fal. Niekończące się plaże należą do wszystkich i nikogo, a wille nawiązujące do epoki XIX-wiecznych odkrywców dają schronienie i przywilej całkowitego odosobnienia.
-
Zakwaterowanie
Butikowy hotel oferuje jedynie 61 willi z jedną sypialnią i większych 10 apartamentów, wszystkie bardzo przestronne, z prywatnym basenem, altaną, hamakiem i ogródkiem, położone zaledwie kilka kroków od plaży. Kremowe wnętrza skąpane są w perłowej poświacie, dzięki promieniom słońca wpadającym przez okna sięgające od podłogi do sufitu. Pokoje wypełniają luksusowe materiały i dekoracje, dominują naturalne faktury i tekstylia z wieloma akcentami vintage. W nowoczesnych łazienkach prysznice są na zewnątrz. Kategoria podstawowa to Ocean View Villa 191m2, następnie Beach Pool Villa 256m2 i Sunset View Pool Villa 195m2. Wśród apartamentów wyróżnia się Sunset Beach Suite 267m2 oraz Desroches 2-bedroom Suite 663m2. Większe rodziny znajdą apartamenty typu Presidential Suite z 2-,3-,5- a nawet 7-sypialniami o ogromnej powierzchni od 475m2 do 9840m2. W łazienkach i SPA wykorzystuje się kosmetyki marki Terres d’Afrique, ekologicznej afrykańskiej gamy produktów.
-
Restauracje
Główna restauracja, bar i delikatesy otaczają basen bez krawędzi, a nowoczesny klimat lokali gastronomicznych inspirowany jest wyspą, kreolską kulturą i afrykańską duszą. Restauracja Claudine oferuje obfity bufet śniadaniowy i stoliki na świeżym powietrzu. Wieczorem dania kuchni śródziemnomorskiej serwowane są przy niesamowitym zachodzie słońca. W czasie lunchu na świeżą rybę, ceviche i sałatki zaprasza restauracja Deli. Niezapomniane przeżycie kulinarne czeka Gości w restauracji Lighthouse, gdzie kręte zewnętrzne schody prowadzą do baru na antresoli i balkonu na dachu ze wspaniałymi widokami dookoła. Szef kuchni Olivier Barré serwuje menu sezonowe z takimi specjałami, jak wieprzowina glazurowana rumem Takamaka.
-
Udogodnienia
Malutka wyspa oferuje prawdziwą głębię wrażeń, wspomaganą przez armię ponad 150 profesjonalnych pracowników, którzy robią wszystko, aby zmaksymalizować przyjemność z korzystania z hotelowych udogodnień i krajobrazów. Na Gości czekają plaże o rozpiętości 10 km, rodzinny basen, strefa SPA, bezłatne rowery do poruszania się po wyspie, korty tenisowe, siłownia oraz zajęcia jogi. W hotelu znajduje się szkółka surferska Tropicsurf oferująca zajęcia podstawowe na Sunset Beach, a dla bardziej zaawansowanych surferów wycieczki wokół wyspy. W Castaway Center zespół ekspertów oferuje wędkarstwo głębinowe i fly fishing na St Joseph’s Atoll, w którym licznie występują płaszczki, a także nurkowanie przy hotelowej rafie oraz 13 innych światowej klasy miejsc nurkowych wokół Desroches Island. Na najmłodszych Gości czeka pełen program zajęć i zabaw w Kids for All Seasons.
Na prywatnej wyspie nie słychać nic poza kołyszącym zmysły śpiewem ptaków, bryzą znad oceanu i szumem fal. Niekończące się plaże należą do wszystkich i nikogo, a wille nawiązujące do epoki XIX-wiecznych odkrywców dają schronienie i przywilej całkowitego odosobnienia.
Butikowy hotel oferuje jedynie 61 willi z jedną sypialnią i większych 10 apartamentów, wszystkie bardzo przestronne, z prywatnym basenem, altaną, hamakiem i ogródkiem, położone zaledwie kilka kroków od plaży. Kremowe wnętrza skąpane są w perłowej poświacie, dzięki promieniom słońca wpadającym przez okna sięgające od podłogi do sufitu. Pokoje wypełniają luksusowe materiały i dekoracje, dominują naturalne faktury i tekstylia z wieloma akcentami vintage. W nowoczesnych łazienkach prysznice są na zewnątrz. Kategoria podstawowa to Ocean View Villa 191m2, następnie Beach Pool Villa 256m2 i Sunset View Pool Villa 195m2. Wśród apartamentów wyróżnia się Sunset Beach Suite 267m2 oraz Desroches 2-bedroom Suite 663m2. Większe rodziny znajdą apartamenty typu Presidential Suite z 2-,3-,5- a nawet 7-sypialniami o ogromnej powierzchni od 475m2 do 9840m2. W łazienkach i SPA wykorzystuje się kosmetyki marki Terres d’Afrique, ekologicznej afrykańskiej gamy produktów.
Główna restauracja, bar i delikatesy otaczają basen bez krawędzi, a nowoczesny klimat lokali gastronomicznych inspirowany jest wyspą, kreolską kulturą i afrykańską duszą. Restauracja Claudine oferuje obfity bufet śniadaniowy i stoliki na świeżym powietrzu. Wieczorem dania kuchni śródziemnomorskiej serwowane są przy niesamowitym zachodzie słońca. W czasie lunchu na świeżą rybę, ceviche i sałatki zaprasza restauracja Deli. Niezapomniane przeżycie kulinarne czeka Gości w restauracji Lighthouse, gdzie kręte zewnętrzne schody prowadzą do baru na antresoli i balkonu na dachu ze wspaniałymi widokami dookoła. Szef kuchni Olivier Barré serwuje menu sezonowe z takimi specjałami, jak wieprzowina glazurowana rumem Takamaka.
Malutka wyspa oferuje prawdziwą głębię wrażeń, wspomaganą przez armię ponad 150 profesjonalnych pracowników, którzy robią wszystko, aby zmaksymalizować przyjemność z korzystania z hotelowych udogodnień i krajobrazów. Na Gości czekają plaże o rozpiętości 10 km, rodzinny basen, strefa SPA, bezłatne rowery do poruszania się po wyspie, korty tenisowe, siłownia oraz zajęcia jogi. W hotelu znajduje się szkółka surferska Tropicsurf oferująca zajęcia podstawowe na Sunset Beach, a dla bardziej zaawansowanych surferów wycieczki wokół wyspy. W Castaway Center zespół ekspertów oferuje wędkarstwo głębinowe i fly fishing na St Joseph’s Atoll, w którym licznie występują płaszczki, a także nurkowanie przy hotelowej rafie oraz 13 innych światowej klasy miejsc nurkowych wokół Desroches Island. Na najmłodszych Gości czeka pełen program zajęć i zabaw w Kids for All Seasons.