-
Ogólne informacje
Goście spragnieni surferskiej atmosfery w plażowym kurorcie będą zachwyceni wszystkim, co ten hotel i beach club mają do zaoferowania. To modne, postępowe i kreatywne miejsce, które jest tak samo dobre dla planety, jak dla ciała, duszy i konta na Instagramie.
-
Zakwaterowanie
Nowoczesne studia, które prezentują się nieco industrialnie dzięki betonowym ścianom w kolorze cegły, są złagodzone przez ręcznie tkane tkaniny i gobeliny, oferując odosobnienie od zgiełku Seminyak. Studia Sunrise i Bamboo są standardowe, ale przytulne, wyposażone w wygodną kanapę i miejsce do pracy przy biurku. Studia Desa, Artist i Ocean Front są znacznie większe. W każdym studio łazienka wyłożona drewnianymi panelami ma skandynawski charakter, a większe studia posiadają głębokie drewniane wanny. Dbałość o szczegóły jest zachwycająca, a plastikowe udogodnienia wykonane z recyklingu są wyraźnie w stylu Potato Head.
-
Restauracje
Warto zaplanować wystarczająco długi pobyt, aby móc skosztować potraw w każdej z pięciu restauracji, które poważnie traktują zrównoważony rozwój, innowacje i indonezyjskie smaki. Do dyspozycji Gości jest kultowy Beach Club, otoczony dwoma basenami bez krawędzi, gdzie można delektować się leżakami, koktajlami i daniami kuchni międzynarodowej. Restauracja Ijen specjalizuje się w serwowaniu owoców morza bez odpadów, futurystyczny Tanaman oferuje innowacyjne roślinne interpretacje indonezyjskich klasyków, Sunset Park na dachu zachwyca niezapomnianymi zachodami słońca, a Kaum serwuje plemienne przepisy w nowoczesnym wydaniu. Obfite śniadanie à la carte podawane jest na dziedzińcu i obejmuje szeroki wybór potraw, w tym jajka, słodycze, wypieki, kawy, herbaty i soki. Większość składników pochodzi z lokalnych źródeł lub ekologicznych farm Potato Head.
-
Udogodnienia
Hotel, otwarty w trakcie pandemii, jest integralną częścią Desa Potato Head ("desa" to "wioska" w języku indonezyjskim), gdzie personel skupia się na budowaniu poczucia wspólnoty i przynależności, zapraszając Gości do poczucia się jak w domu na całym terenie hotelu. Oferuje pięć restauracji i imponującą listę udogodnień, skupiających się na wellness, sztuce, muzyce i zrównoważonym rozwoju. Oprócz typowych atrakcji kurortowych, wyróżnia go różnorodność oferowanych doświadczeń, takich jak warsztaty tworzenia koktajli i regeneracyjne zajęcia ogrodnicze. Na terenie hotelu można również podziwiać instalacje artystyczne oraz odwiedzić Headstream - studio, sklep z płytami i platformę streamingową.
Goście spragnieni surferskiej atmosfery w plażowym kurorcie będą zachwyceni wszystkim, co ten hotel i beach club mają do zaoferowania. To modne, postępowe i kreatywne miejsce, które jest tak samo dobre dla planety, jak dla ciała, duszy i konta na Instagramie.
Nowoczesne studia, które prezentują się nieco industrialnie dzięki betonowym ścianom w kolorze cegły, są złagodzone przez ręcznie tkane tkaniny i gobeliny, oferując odosobnienie od zgiełku Seminyak. Studia Sunrise i Bamboo są standardowe, ale przytulne, wyposażone w wygodną kanapę i miejsce do pracy przy biurku. Studia Desa, Artist i Ocean Front są znacznie większe. W każdym studio łazienka wyłożona drewnianymi panelami ma skandynawski charakter, a większe studia posiadają głębokie drewniane wanny. Dbałość o szczegóły jest zachwycająca, a plastikowe udogodnienia wykonane z recyklingu są wyraźnie w stylu Potato Head.
Warto zaplanować wystarczająco długi pobyt, aby móc skosztować potraw w każdej z pięciu restauracji, które poważnie traktują zrównoważony rozwój, innowacje i indonezyjskie smaki. Do dyspozycji Gości jest kultowy Beach Club, otoczony dwoma basenami bez krawędzi, gdzie można delektować się leżakami, koktajlami i daniami kuchni międzynarodowej. Restauracja Ijen specjalizuje się w serwowaniu owoców morza bez odpadów, futurystyczny Tanaman oferuje innowacyjne roślinne interpretacje indonezyjskich klasyków, Sunset Park na dachu zachwyca niezapomnianymi zachodami słońca, a Kaum serwuje plemienne przepisy w nowoczesnym wydaniu. Obfite śniadanie à la carte podawane jest na dziedzińcu i obejmuje szeroki wybór potraw, w tym jajka, słodycze, wypieki, kawy, herbaty i soki. Większość składników pochodzi z lokalnych źródeł lub ekologicznych farm Potato Head.
Hotel, otwarty w trakcie pandemii, jest integralną częścią Desa Potato Head ("desa" to "wioska" w języku indonezyjskim), gdzie personel skupia się na budowaniu poczucia wspólnoty i przynależności, zapraszając Gości do poczucia się jak w domu na całym terenie hotelu. Oferuje pięć restauracji i imponującą listę udogodnień, skupiających się na wellness, sztuce, muzyce i zrównoważonym rozwoju. Oprócz typowych atrakcji kurortowych, wyróżnia go różnorodność oferowanych doświadczeń, takich jak warsztaty tworzenia koktajli i regeneracyjne zajęcia ogrodnicze. Na terenie hotelu można również podziwiać instalacje artystyczne oraz odwiedzić Headstream - studio, sklep z płytami i platformę streamingową.