-
Ogólne informacje
Elitarny butikowy hotel nad wybrzeżem Sithonii to miejsce, w którym Goście szukający wytchnienia i prywatności znajdują luksusową ucieczkę od codzienności. Bujne śródziemnomorskie ogrody, piaszczysta plaża i kojący szum fal tworzą idealne warunki do relaksu.
-
Zakwaterowanie
Hotel składa się wyłącznie z dziewięciu budynków i willi (piętrowe, 2-piętrowe i jedna 3-piętrowa). Wnętrza są przestronne i przepięknie urządzone z dbałością o każdy szczegół. Pośród 62 apartamentów znajdziemy mi.in. wyjątkowy Honeymoon Executive Pool Suit (75mw2) w którym znajduje się sypialnia, salon z kominkiem, wanna z hydromasażem, prywatny basen na tarasie o wielkości 65m2. We wnętrzach czekają na Gości markowe jedwabne tkaniny, ręcznie wykonane meble i świeże kwiaty. Dla najbardziej wymagających Gości polecamy wille (195-900m2). Na uwagę zasługuje The Villa of the Blue Riviera (450 m2), która posiada ogród o powierzchni 700m2 z drzewami cytrynowymi i pomarańczowymi oraz prywatny basen. 3 przestronne sypialnie, 2 marmurowe łazienki, ogromny salon z rozsuwanym sufitem, barem i kuchnią, a na życzenie Gości także fortepian. Dodatkow w willi znajduje się dedykowana strefa relaksacyjna, a na życzenie dostępne są usługi lokaja.
-
Restauracje
Hotel oferuje 3 wyjątkowe restauracje. Wielokrotnie nagradzana The Squirrel jest uważana za jeden z topowych kulinarnych adresów Grecji, menu degustacyjne oferuje znakomite połączenie kuchni francuskiej i śródziemnomorskiej. Do poszczególnych dań dedykowane są wina, wprost z hotelowej piwniczki będącej zbiorem najlepszych win w Grecji. The Squirrel znajduje się zaledwie kilka stolików, co jest gwarancją prywatnej atmosfery i doświadczeń. Andromeda serwuje dania a la carte kuchni śródziemnomorskiej z akcentami kuchni nowoczesnej. Szef kuchni lubi także zaskakiwać swoich Gości, oferując tematyczne specjały kuchni świata (włoskiej, francuskiej, japońskiej). Za najlepszą europejską kuchnię, restauracja zdobyła nagrodę FNL 2016. The Sea Horse Grill łączy autentyczne greckie smaki najświeższych ryb i owoców morza oraz wyjątkowych dania z grilla. W ciągu dnia Sea Side Bar zaprasza na świeże soki, koktajle i przekąski, a wieczorami na wino i szampana przy muzyce.
-
Udogodnienia
Goście mogą korzystać z ponad 300m prywatnej plaży, gdzie obsługa hotelu dba o ich maksymalny komfort. Osoby aktywne mogą korzystać z szerokiej oferty sportów m.in.: narty wodne, windsurfing, nurkowanie, snorkeling, wędkowania. Na lądzie dostępne są lekcje jogi, korty tenisowe, centrum fitness i rowery. Dla Gości szukających urozmaiconych zajęć proponujemy lekcje tańca, malarstwa, gotowania, degustację win. Poszukujących wycieszenia i relaksu zaprasza hotelowe SPA, które specjalizuje się w technikach masażu: tajskiego, ajurwedyjskiego i Shatsu i profesjonalnych zabiegach. Sam region Chalikidiki przyciąga swoją historią i przepiękną naturą - hotel oferuje m.in. wyjątkową i luksusową formę zwiedzania wysp i cypli w formie rejsu prywatnym jachtem. O wygodę Gości dba personel pokładowy, serwując posiłki przygotowane przez szefa kuchni. Na pokładzie dostępne są także zabiegi SPA. Dla najbardziej wymagających Gości organizowany jest transfer lotniskowy helikopterem.
Elitarny butikowy hotel nad wybrzeżem Sithonii to miejsce, w którym Goście szukający wytchnienia i prywatności znajdują luksusową ucieczkę od codzienności. Bujne śródziemnomorskie ogrody, piaszczysta plaża i kojący szum fal tworzą idealne warunki do relaksu.
Hotel składa się wyłącznie z dziewięciu budynków i willi (piętrowe, 2-piętrowe i jedna 3-piętrowa). Wnętrza są przestronne i przepięknie urządzone z dbałością o każdy szczegół. Pośród 62 apartamentów znajdziemy mi.in. wyjątkowy Honeymoon Executive Pool Suit (75mw2) w którym znajduje się sypialnia, salon z kominkiem, wanna z hydromasażem, prywatny basen na tarasie o wielkości 65m2. We wnętrzach czekają na Gości markowe jedwabne tkaniny, ręcznie wykonane meble i świeże kwiaty. Dla najbardziej wymagających Gości polecamy wille (195-900m2). Na uwagę zasługuje The Villa of the Blue Riviera (450 m2), która posiada ogród o powierzchni 700m2 z drzewami cytrynowymi i pomarańczowymi oraz prywatny basen. 3 przestronne sypialnie, 2 marmurowe łazienki, ogromny salon z rozsuwanym sufitem, barem i kuchnią, a na życzenie Gości także fortepian. Dodatkow w willi znajduje się dedykowana strefa relaksacyjna, a na życzenie dostępne są usługi lokaja.
Hotel oferuje 3 wyjątkowe restauracje. Wielokrotnie nagradzana The Squirrel jest uważana za jeden z topowych kulinarnych adresów Grecji, menu degustacyjne oferuje znakomite połączenie kuchni francuskiej i śródziemnomorskiej. Do poszczególnych dań dedykowane są wina, wprost z hotelowej piwniczki będącej zbiorem najlepszych win w Grecji. The Squirrel znajduje się zaledwie kilka stolików, co jest gwarancją prywatnej atmosfery i doświadczeń. Andromeda serwuje dania a la carte kuchni śródziemnomorskiej z akcentami kuchni nowoczesnej. Szef kuchni lubi także zaskakiwać swoich Gości, oferując tematyczne specjały kuchni świata (włoskiej, francuskiej, japońskiej). Za najlepszą europejską kuchnię, restauracja zdobyła nagrodę FNL 2016. The Sea Horse Grill łączy autentyczne greckie smaki najświeższych ryb i owoców morza oraz wyjątkowych dania z grilla. W ciągu dnia Sea Side Bar zaprasza na świeże soki, koktajle i przekąski, a wieczorami na wino i szampana przy muzyce.
Goście mogą korzystać z ponad 300m prywatnej plaży, gdzie obsługa hotelu dba o ich maksymalny komfort. Osoby aktywne mogą korzystać z szerokiej oferty sportów m.in.: narty wodne, windsurfing, nurkowanie, snorkeling, wędkowania. Na lądzie dostępne są lekcje jogi, korty tenisowe, centrum fitness i rowery. Dla Gości szukających urozmaiconych zajęć proponujemy lekcje tańca, malarstwa, gotowania, degustację win. Poszukujących wycieszenia i relaksu zaprasza hotelowe SPA, które specjalizuje się w technikach masażu: tajskiego, ajurwedyjskiego i Shatsu i profesjonalnych zabiegach. Sam region Chalikidiki przyciąga swoją historią i przepiękną naturą - hotel oferuje m.in. wyjątkową i luksusową formę zwiedzania wysp i cypli w formie rejsu prywatnym jachtem. O wygodę Gości dba personel pokładowy, serwując posiłki przygotowane przez szefa kuchni. Na pokładzie dostępne są także zabiegi SPA. Dla najbardziej wymagających Gości organizowany jest transfer lotniskowy helikopterem.